2MATTER TRAINING ASSERTIEF ADVISEREN  

De adviseur leert de klant te ‘challengen’ zodat deze het vanzelfsprekend gaat vinden zaken met hem te doen. U leert feedback en ‘tegengas’ te geven, zonder anderen te kwetsen of schofferen.

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die merkt dat hij of zij lastige situaties uit de weg gaat en de vaardigheden mist een verzoek of opdracht te weigeren. Ook heeft u moeite met feedback en kritiek geven, omdat u anderen niet wilt kwetsen. U functioneert goed, maar u wilt graag assertiever zijn en u wilt zich duidelijker en zelfverzekerder uitdrukken in gesprekken met leidinggevenden, collega’s en klanten. U bedenkt na afloop van gesprekken wat u had willen zeggen en u vindt het lastig om ‘nee’ te zeggen. In deze training ‘Persoonlijke invloed en assertiviteit’ leert u voor uzelf opkomen en treedt u zelfbewuster op, met respect voor de ander. U bent assertiever en maakt gebruik van uw persoonlijke kracht, voor uzelf en uw organisatie. U krijgt een helder beeld van uw persoonlijke effectiviteit en u ervaart de kracht van persoonlijke invloed.

INHOUD

Assertief gedrag omvat een aantal uiteenlopende, maar samenhangende sociale vaardigheden, zoals:

nee kunnen zeggen zonder u schuldig te voelen; een verzoek tot iemand kunnen richten of om een gunst kunnen vragen; positieve en negatieve gevoelens kunnen uiten en een gesprek durven beginnen, voortzetten en beëindigen.

  • ‘De Apocalyps van de communicatie’ Over assertiviteit: alles kunnen zeggen zonder agressief  te worden
  • Balans sub-assertief – assertief en agressief gedrag in de communicatie
  • De magie van meta-communicatie, een transformatie naar persoonlijke kracht
  • Oefeningen assertiviteit in communicatie: spelen met gedrag
  • Non-violent communication: het herkennen van uw eigen gevoelens en behoeften en het naar keuze kunnen reageren vanuit de eigen verantwoordelijkheid
  • Non-verbaliteit is de spiegel van uw ziel

BESTEMD VOOR

Deze training is ontwikkeld voor iedere adviseur die merkt dat hij of zij lastige situaties uit de weg gaat en daardoor mooie deals en waardevolle klantrelaties misloopt.

AANPAK

Vooraf vindt een intakegesprek plaats met de trainer om uw leervragen helder te formuleren en uw assertiviteit in te schatten. Onder deskundige leiding oefent u om uw assertieve vaardigheden te ontwikkelen op uw werk. Van u wordt een actieve inbreng verwacht om via rollenspelen en simulaties gedrag te oefenen en uit te proberen. U krijgt oefeningen mee die in de werksituaties uitgevoerd moeten worden.Daarnaast behoort coaching door de trainer/coach tot de mogelijkheden. U oefent aan de hand daarvan met nieuw gedrag, u krijgt feedback en tips. Theorie behandelen we om de vaardigheden in de praktijk toe te passen.